Laatste week voor voordrachten Leidse Vrijwilligersprijs

Voordrachten voor de Leidse Vrijwilligersprijs kunnen alleen deze week nog gedaan worden.  Daarna gaat de jury zich buigen over alle voordrachten om de genomineerden te bepalen. De winnaar van de Leidse Vrijwilligersprijs wordt op 10 december bekend gemaakt tijdens de feestelijke prijsuitreiking op het stadhuis.

De jury van de Leidse Vrijwilligersprijs is op zoek naar actieve vrijwilligers die door hun enthousiaste inzet een bijdrage leveren aan de Leidse samenleving. Dat kan zijn bij een sportvereniging, een culturele of maatschappelijke organisatie, maar ook een buurvrouw die zich inzet voor een leefbaardere wijk. Jonge vrijwilligers tot en met 27 jaar komen in aanmerking voor de Aanmoedigingsprijs Kent u zo iemand? Draag diegene dan voor via het voordrachtformulier op deze website.

Nieuw dit jaar bij de Leidse Vrijwilligersprijs is de Organisatieprijs. Veel organisaties kunnen niet zonder vrijwilligers, maar doen op hun beurt ook weer erg hun best om het de vrijwilligers naar de zin te maken, ze te begeleiden bij de uitvoering van hun taken en zo dus het plezier in vrijwilligerswerk te verhogen. Die organisaties komen in aanmerking voor de Organisatieprijs. Werkt u bij zo’n organisatie of bent u er bestuurslid van? Draag deze dan voor voor de Organisatieprijs via het daarvoor bedoelde voordrachtformulier.

Juryvoorzitter Hanneke de Winter was deze week in de studio van Sleutelstad FM om nog eens het belang van vrijwilligerswerk voor de samenleving uit te leggen. Luister hier het interview terug: