Genomineerden Leidse Vrijwilligersprijs bekend

De jury van de Leidse Vrijwilligersprijs reikt dit jaar drie prijzen uit: de Organisatieprijs, de Aanmoedigingsprijs voor jongeren tot en met 27 jaar en de Leidse Vrijwilligersprijs 2014. De genomineerden zijn bekend. Op woensdag 10 december worden de winnaars bekend gemaakt tijdens de feestelijke uitreiking in de Burgerzaal van het Stadhuis.

Genomineerden Leidse Vrijwilligersprijs 2014:
Ronald Mc Donaldhuis en huiskamer
RonaldMcDonald 1De vrijwilligers van het Ronald McDonald Huis en huiskamer Leiden bieden alweer 21 jaar aan ouders van ernstig zieke kinderen een ‘thuis ver van huis’. De vrijwilligers zijn de ziel van de organisatie en zijn een grote steun voor de ouders.

Ton Lommers
Ton Lommers 1Hij is actief in Natuur- en Milieueducatie. Hij is actief betrokken bij de opleiding van natuurgidsen. Hij heeft zich ingezet voor de Vereniging Leidse Schooltuinen. Hij is medeoprichter van de Stichting de Bloeiende Kip. Hij is bestuurslid van het Vicariaat in de Merenwijk. Hij is jarenlang lid geweest van de stedenband Leiden-Juigalpa

Jan de Knegt
Jan de Knegt foto 2Hij is al sinds zijn 4e lid van gymnastiekvereniging CGV Jahn. Hij is al jong vrijwilliger geworden en de laatste 10 jaar is hij voorzitter. Hij is voortrekker geweest van het Gymsport basisonderwijs/het grote gymfeest en voortrekker van freerunning Leiden.

 

Genomineerden Organisatieprijs 2014:                                                                  -Stichting Gilde Samenspraak Leiden                                                              Gilde SamenspraakDe Stichting heeft sinds 2006 600 vrijwilligers ingeschreven die bijna 1200 taalmaatjes met veel enthousiasme met de Nederlandse taal helpen.                                                                                                                            

 Dierenambulance/Vogelopvang Leiden e.o.                                   Mirjam Zijderveld Stichting Present Levert al 40 jaar eerste hulp aan zieke en gewonde dieren en de opvang van buitenvogels. 35 Vrijwilligers van 16 tot 79 jaar werken er met veel plezier. 

 

– Stichting VTV Centrum Leiden                                                                         VtV Centrum Leiden 2 De Stichting verzorgt vrijetijdsactiviteiten voor mensen met een verstandelijke beperking. 280 vrijwilligers maken het mede mogelijk dat 750 mensen kunnen meedoen aan vrijetijdsactiviteiten.

 

Genomineerden Aanmoedigingsprijs 2014:
Nathalie Walraad
Nathalie WalraadZij is een zeer actieve vrijwilliger binnen de Zijl. Zij is een gediplomeerde leskracht, assistent-coördinator en KNZB waterpolotrainer en zij is scheidsrechter bij wedstrijden voor jeugdteams.

 

Elsemieke Koole 2Elsemieke Koole
Zij zet zich in voor kinderen bij de scouting van de Mauritsgroep (kinderen met een lichamelijke beperking). Zij werkt op de zaterdagen, maar gaat ook mee als begeleider op zomerkamp. Inmiddels is zij ook leidster.

Robbin van Wijk
RobbinHij is penningmeester bij de Leidse rugbyclub DIOK. Heeft als penningmeester professionaliteit binnengebracht. Dank zij hem heeft de rugbyvereniging een face lift voor het clubgebouw kunnen realiseren.