Ton Lommers wint Leidse Vrijwilligersprijs 2014

Foto Jos Versteegen Winnaar Leidse Vrijw.prijs 2014 Ton Lommers

 

 

 

 

 

 

 

Ton Lommers van Natuur- en Milieueducatie heeft de Leidse Vrijwilligersprijs 2014 gewonnen. Hij ontving de prijs vanavond uit handen van wethouder Roos van Gelderen tijdens de feestelijke uitreiking in de Burgerzaal van het Stadhuis.

Ton Lommers ontving de prijs voor zijn jarenlange inzet bij onder andere Natuur- en Milieueducatie, waar hij betrokken is bij de opleiding van natuurgidsen en zich inzet voor de Vereniging Leidse Schooltuinen. Daarnaast is hij mede-oprichter van de Stichting De Bloeiende Kip, bestuurslid van het Vicariaat in de Merenwijk en is hij jarenlang lid geweest van de stedenband Leiden-Juigalpa.

Aanmoedigingsprijs

Foto Jos Versteegen Winnaar Jongerenaward Nathalie Walraad

De  Aanmoedigingsprijs voor jongeren tot en met 27 jaar werd overhandigd aan Nathalie Walraad, al jarenlang zeer actief als vrijwilliger bij zwemvereniging De Zijl. Zij is daar gediplomeerd leskracht, assistent-coördinator, KNZB-waterpolotrainer en scheidsrechter bij wedstrijden van de jeugdteams.

Organisatieprijs

Foto Jos Versteegen Winnaar Organisatieprijs St. Gilde Samenspraak

 

 

 

 

 

 

 

Voor het eerst werd dit jaar de Organisatieprijs uitgereikt. Hiermee wil de jury een Leidse vereniging, instelling of organisatie, die op een bijzondere manier met haar vrijwilligers omgaat, in het zonnetje zetten. Deze prijs ging naar Stichting Gilde Samenspraak Leiden, die sinds 2006 met zo’n 600 vrijwilligers bijna 1200 taalmaatjes met de Nederlandse taal helpen.

Alle genomineerden en de winnaar van de Leidse Vrijwilligersprijs

Foto Jos Versteegen Genomineerden en winnaar Leidse Vrijwilligersprijs 2014 Ton Lommers

Foto’s Jos Versteegen